Bezárás     X

Hireinkadmin


2013
Nov.
15

A fejlesztőpedagógus szünetben is foglalkozik a gyerekekkel


Az őszi szünetben is nyitva tartanak a Biztos Kezdet Házak (Túristvándi, Jánkmajtis, Szatmárcseke), és a szakemberek folyamatosan foglalkoznak az intézménybe látogató gyerekekkel, fiatalokkal.
A tisztabereki Erdőháti Közösségi Házban is töretlenül zajlanak a programok, a gyerekek nem kis örömére. A „Felső – Tisza –Vidéki Gyerekesély Program”- ban Horváth Mária fejlesztőpedagógus is áldozatosan végzi munkáját - a Pedagógiai Szakszolgálattal együttműködve - aki most a szünidő alkalmával ellátogatott a közösségi házakba, hogy különböző foglalkozásokat tartson a gyerekeknek.
- Amikor azt tapasztaljuk, hogy a tanulásra fordított idő és energia nincsen összhangban az eredményekkel, akkor el kell gondolkoznunk, hogy mi lehet az oka ennek.  Ahhoz, hogy gyermekünk olvasása, helyesírása megfelelően fejlődjön, bizonyos részképességek megfelelő szintje szükséges.  Ha a gyermek részképességeinek fejlődésében elmaradás mutatkozik bármely területen, ez kihat az olvasás, írás, matematika tanulásában jelentkező zavarokra. Ennek megítélésében a szülő egyedül tehetetlen, mindenképpen szükséges szakember, fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus tanácsát, véleményét kérni, aki a megfelelő vizsgálati módszerekkel felméri a gyermek állapotát, s ennek megfelelően javaslatot tesz az egyéni fejlesztésre. – mondták el a szakemberek, akik azt is hozzátették, hogy minél korábban megkezdődik a gyermek fejlesztése, annál nagyobb esély van arra, hogy megelőzzük a későbbi tanulási zavarok kialakulását, illetve, a már kialakult problémákat hatékonyan enyhítsük.

1Nincs video

Képek

1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom