Bezárás     X

Hireinkadmin


2013
Nov.
15

Cégénydányádon is elkezdődött a „Baba - Mama Klub”


Cégénydányádon is megkezdte működését a „Baba - Mama Klub.” A helyi védőnő és a foglalkozásra meghívott szülész-nőgyógyász rezidens orvos, illetve szülésznő, arról beszélt a jelenlévő várandós nőknek, hogy miként lehet a leghatékonyabban felkészülni a szülésre, valamint a terhesség utolsó szakaszában felmerülő kérdések, mint pl. a szoptatás foglalkoztatták a jelenlévőket.
A szakemberek szerint a sikeres szoptatásra való felkészülést már a várandósság idején érdemes elkezdeni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt javasolja, hogy a gyermek hat hónapos koráig kizárólag anyatejet kapjon, egy éves korig a táplálék túlnyomórészt anyatej legyen, helyi élelmiszerekkel kiegészítve.
A helyes gyakorlati technika elsajátításában a szülést követően a szakemberek segítik az anyákat. A tápszerekkel ellentétben az anyatej speciális védelmet nyújt a gyermek környezetében megjelenő kórokozókkal szemben, és nem vált ki allergiás reakciót. A kicsik immunrendszere az anyatejben lévő védőanyagok támogatására szorul. Az anyatejben megtalálható életfontosságú vitaminok és nyomelemek igen jól hasznosulnak a gyermek szervezetében. A szoptatott csecsemők között vérszegénység, a felsőlégúti és az emésztőrendszert érintő fertőző betegségek előfordulási gyakorisága jelentősen alacsonyabb.
A szoptatás hosszú távú előnyökkel is jár: csökkenti egyes daganatos megbetegedések, az inzulinfüggő cukorbetegség, a fogfejlődési rendellenességek, egyes beszédhibák, és az elhízás kialakulásának esélyét. - mondták el a szakemberek. 

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom