Bezárás     X

Hireinkadmin


2013
Okt.
28

Prevenciós előadás Kisarban


Kisarban, a „Felső - Tisza Vidéki Gyerekesély program” keretein belül, általános iskolás gyerekeknek tartott előadást, a program egyik prevenciós szakembere: Széles Zoltánné. A foglalkozás, a mindennapi higiéné jelentőségére hívta fel a figyelmet, illetve a kézmosás fontosságáról is beszélt a szakember. Október.15.-e - a kézmosás világnapja, a megfelelő kézmosás és az alapvető higiéniai körülmények fontosságára világít rá.
- Egyre kevesebb időt töltünk otthon, a munkánk vagy tanulmányaink miatt kénytelenek vagyunk lakásainkból kimozdulni, nagy tömegben viszonylag hosszú időt eltölteni. Mindez különösen kedvez a baktériumok és vírusok terjedésének, így a higiénia napjaink egyik kulcsfontosságú kérdésévé vált. Köztudott, hogy a közösségben sokkal könnyebben terjedhetnek el a fertőzések, amihez elég lehet egy köhögés vagy egy tüsszentés, de a gyakran használt tárgyakon (például a közlekedési eszközök kapaszkodója, liftgomb, kilincs) is könnyen megragadhatnak a kórokozók.
Éppen ezért nagyon fontos, hogy azokban a szituációkban, amikor nem tartózkodunk otthon, gyakran mossuk meg a kezünket. – hívta fel a kézmosás alapvető fontosságára a szakember a kisari gyerekek figyelmét.
Egyébként a kézmosás fontosságára először az anyák megmentője, Semmelweis Ignác hívta fel a figyelmet, amikor is a szülész-nőgyógyász rájött, hogy mennyire fontos a kézfertőtlenítés, és az 1840-es években bevezette a klinikákon a klórmészoldatos kézmosást.
Azóta rengeteg fertőző betegséget meg tudunk előzni, és a gyermekágyi láz kialakulásának veszélye is lecsökkent.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom