Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Márc.
03

Nagy érdeklődés övezte az egészségnapot Tisztabereken


2014. február 27-én egészségnapot tartottak a Felső-Tisza Vidéki Gyerekesély Program munkatársai az Erdőháti Közösségi Házban, ahol egészségügyi szűrővizsgálatokon, valamint az egészséges életmódot népszerűsítő programokon vettek részt az érdeklődők, s a közösségi házat látogatók. A délelőtt Baba – Mama Klubbal kezdődött, ahol Bodó Csabáné védőnő az egészségvédelmet a középpontba állítva a helyes táplálkozásról, és a kisgyermekek étrendjéről beszélt a jelenlévőknek. 
- A továbbiakban játékos egészségfejlesztő foglalkozással vártuk a helyi óvodásokat, akiknek Széles Zoltánné védőnő hívta fel a figyelmét a személyes higiéné és a rendszeres fogápolás fontosságára, illetve szemléltető eszközökkel mutatta meg a szabályos fogmosási technikákat is az egészségügyi szakember. Ezt követően a zöldség- és gyümölcsfélék rendszeres fogyasztásának fontosságáról beszélgettünk, majd zöldség és gyümölcsfelismerő játékokon vettek részt a gyerekek.  Végezetül gyerekfogkrémmel jutalmaztunk mindenkit.  – mondták el a Gyerekesély Program szakmai munkatársai. 
– Délben közös ételkészítés volt a program - „az egészséges is lehet finom” – mottóval.  A kora délutáni órákban megérkeztek az iskolások is, akik közösen totót oldottak meg a védőnőkkel az egészségmegőrzéssel, s betegségmegelőzéssel kapcsolatosan. Közben megkóstolták az előzőleg elkészített vitamindús ételeket. Az iskolás gyerekeket szintén jutalmaztuk a program végén, mindenki kéztörlő kendőt kapott, ami védi a bőrt a kiszáradástól és ideális utazáshoz is. – adták hírül a tisztaberki intézmény munkatársai. Mindezek mellett a két prevenciós szakember egész nap egészségügyi szűréseket is végzett: vérnyomásmérések, vércukormérések, látás- és hallásvizsgálatok is voltak az Erdőháti Közösségi Ház első egészségnapján.

1Nincs video

Képek

1 1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom