Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Feb.
24

A harmonikus szülő – gyermek kapcsolatokat elemezték


Kisarban és Nagyarban, a Gyerekesély Program februári baba-mama klubfoglalkozásain a harmonikus szülő – gyermek kapcsolat kialakítása volt a téma, amiről Balogh Noémi védőnő beszélgetett a községben élő édesanyákkal, kismamákkal. 
- Az anya és gyermeke közötti bensőséges kapcsolat kialakulása már a várandósság idején elkezdődik. Az anya-gyermek kapcsolat kialakulása szempontjából kiemelkedő fontosságú a születés utáni első néhány hét. Kívánatos lenne, hogy amennyiben egészségi állapotuk megengedi, az anya és a baba végig együtt lehessen már a kórházban is. – fogalmazott a szakember, aki hozzátette, hogy a sajnos az anya és újszülöttje korai együttléte a legtöbb kórházban ma még nem biztosított. 
- Ahogy növekszik a csemete, a tini évek alatt elkezd függetlenné válni. Egyre nehezebb a szülőnek közel maradnia hozzá. Ráadásul most mindennél fontosabb a szoros kapcsolat ápolása. Ilyenkor rengeteg inger éri a gyereket, új tényezők lépnek be az életébe: iskola, új érdeklődési körök, új barátok, szerelem és mások. A szülők pedig a háttérben a biztos támaszt, menedéket, irányítást, szeretetet nyújtják gyermekük számára. A biztos kapcsolat segíti a gyereket, hogy megbirkózzon az élet útvesztőivel, és ha szükséges, akkor segítséget kapjon időben. – véleményezte a jelenlévőknek a szülő – gyermek kapcsolatának fontosságát a védőnő.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom