Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Feb.
11

Cégénydányádon a csecsemők hozzátáplálásáról beszélgettek


Február 10-én újabb eredményes baba-mama klubfoglalkozást tartott Juhász Márta védőnő Cégénydányádon. A délutáni foglalkozáson az édesanyák a csecsemők hozzátáplálásáról halhattak az egészségügyi szakembertől. 
- A csecsemők hozzátáplálását akkor kell elkezdeni, amikor az anyatej már nem nyújt megfelelő mennyiségű tápanyagot a pici számára. Általában ez az időszak 6 hónapos kor körül érkezik el. A csecsemők immunrendszere csak a születésük után kezd kialakulni, megerősödni. Az anyatej tartalmaz minden olyan anyagot, melyek ezt az erősödést elősegítik. A túl korán kezdett a hozzátáplálás, következménye allergia, vagy emésztési probléma lehet, akár hosszabb távon is. Ezért ma már a védőnők és a gyermekorvosok is egyet értenek abban, hogy – amennyiben elég anyatej áll rendelkezésre – a hozzátáplálást nemcsak nem szükséges, de nem is szabad 6 hónapos kor előtt elkezdeni. – tudatta a résztvevőkkel Juhász Márta, aki a „mikor” kérdésre is megadta választ.
- Mikor kezdjük el a hozzátáplálást? Abban az esetben, ha az anyatej már nem elegendő a baba számára (a súlygyarapodása elmarad az elvárttól), féléves kor előtt tápszerrel kell kiegészíteni az anyatejes táplálást. A gyenge babagyomornak töredék fűszerre sincs szüksége, mint egy felnőttnek. Kerülni kell a sót, a cukrot. Amikor például főzeléket készítünk, az első időkben mindig a burgonya képezze az alapot, és ehhez lehet társítani almát, paradicsomot is. – említette ezeknek is fontosságát Juhász Márta védőnő.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom