Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Feb.
04

A dohányzás veszélyeiről (is) halhattak a szakisok


- Amikor a szüleid voltak fiatalok, bárhol lehetett cigit kapni és dohányozni - még a kórházakban is. Manapság már sokkal jobban tudatában vagyunk annak, hogy a dohányzás mennyire rossz hatással van az egészségünkre. – mondta Póti Tamás, a Petőfi Sándor Szakközépiskola 9/A osztályfőnöke, a február 3-án tartott prevenciós előadáson. 
A rendhagyó egészségügyi órát ezúttal is Széles Zoltánné tartotta a diákoknak, aki most úgyszintén kiemelte a dohánymentes életmód előnyeit.
- Majdnem mindenki tudja, hogy rákot, tüdőrákot és szívbetegséget okoz a dohányzás. Megrövidíti az életedet 10 vagy annál is több évvel. Sokan ezreket költenek a cigire havonta. A dohányzásról nagyon nehéz leszokni, mert a dohány függőséget okozó nikotint tartalmaz, ami nagyon káros. – taglalta a védőnő. - Mások azért kezdik el, mert a családtagjaik vagy barátaik cigiznek. A statisztikák azt mutatják, hogy 10 dohányosból 9, 18 éves kora előtt kezdett el dohányozni. A legtöbb felnőtt, akik tinédzserként kezdtek el dohányozni, soha nem gondolta, hogy ez szenvedélyükké válik. Ezért mondják, hogy sokkal egyszerűbb nem elkezdeni az egész dohányzást! – tette hozzá, és ismertette az ebből következő problémákat is a dohányozni vágyó fiataloknak:

- csúnya bőr
- rossz lehelet
- büdös ruhák és haj
- csökken a sportteljesítmény
- sérülések nagyobb kockázata, és lassabb gyógyulási idő
- fokozott a betegségek kockázata

Gondolj arra, hogy ha leszoksz, a dohánymentesség fogja adni neked a legtöbbet - több energiád lesz, jobban fogsz teljesíteni, jobban fogsz kinézni, több pénzed lesz, és tovább élsz. – fejezte be gondolatait Széles Zoltánné a jelenlévőknek.1Nincs video

Képek

1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom