Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
30

Túrricsén a gyermekbetegségekről beszélgettek a szakemberrel


„Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?” – Tette fel a kérdést a napokban a túrricsei védőnői tanácsadóban Bodó Csabáné az édesanyáknak.
Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. A fertőzések terjedése szempontjából két csoportra lehet osztani a gyerekeket: a bölcsődés-óvodás korosztály és az iskolások. A fertőzések terjedése szempontjából két csoportra lehet osztani a gyerekeket: a bölcsődés-óvodás korosztály és az iskolások. A különbség amiatt van, hogy a kicsik a déli alvásnál egy magasságban fekszenek, így egy-egy köhögés, tüsszögés mindenkihez könnyebben "eljut". Alapos, sokszori, szappanos kézmosással sok kellemetlenségnek elejét lehet venni minden korosztálynál. – fogalmazott a védőnő, aki szerint általános megelőzésként mindenki számára bátran ajánlható az immunerősítés.
- A vitaminok szedése ajánlott tavasszal és télen. Ezek lehetnek multivitaminok. Fontos, hogy ha mégis jelentkezik a megfázás, nátha, ezeket el kell hagyni. Vastartalmuk miatt a baktériumokat is táplálhatják, ezért nincs rájuk ilyenkor szükség. – hívta fel rá a megjelentek figyelmét az egészségügyi szakember. 


1Nincs video

Képek

1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom