Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
30

A gyermekkori fertőzéseket ismertette a védőnő Csaholcon


Gyermekkorban a leggyakoribb betegségek a fertőző betegségek, amelyeket vírusok, baktériumok és paraziták okozhatnak. A fertőző betegségek között vannak enyhe lefolyású kórképek, de néhány vírus és baktérium súlyos, maradandó károsodással járó megbetegedést okozhat. 
A védőoltások célja, ezeknek a súlyos kórképeknek a megelőzése. Mindezeket ismertette a csaholci védőnői tanácsadóban Bodó Csabáné, aki a minap tartott helyi baba-mama klubfoglalkozáson az édesanyáknak számolt be a betegségek elkerülésének lehetőségeiről. - Miként hatnak a védőoltások? A szervezetnek a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét az immunrendszer biztosítja. Az egyes fertőző betegségek átvészelésekor az immunitás kialakulására napokra, esetleg hetekre is szükség van, ellenben ha már rendelkezik a szervezet a kórokozó elleni védettséggel, akkor ez a folyamat lényegesen gyorsabban lezajlik. 
A védőoltások beadásával, az immunrendszert mesterségesen stimuláljuk, és így alakítjuk ki a szervezet "emlékezetét" a súlyos fertőzéseket okozó vírusok, baktériumok ellen. Ezt nevezzük aktív immunizálásnak. – fejtegette a védőnő a védőoltások fontosságát a foglalkozáson résztvevőknek.

1Nincs video

Képek

1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom