Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
29

Már lelkesen készülnek az „Egészségnapra”


A Felső-Tisza Vidéki Gyerekesély Program szakmai munkatársai január végén, a fehérgyarmati irodában tartották meg a VI. Egészségügyi szakmaközi műhelyt, ahol a fő téma az Erdőháti Közösségi Házban hamarosan megrendezésre kerülő „Egészségnap”volt.
Egészen pontosan február 27-én várják az egészségügyi szakemberek, szakmai kollégák, és a közösségi ház munkatársai az érdeklődőket, résztvevőket a tisztaberki intézménybe, amikor is az egészségé lesz a (fő)szerep. Hogy miért is lesz fontos ezt a napot a közösségi házban megtartani? - erre a kérdésre a szakmaközi műhely után a Gyerekesély Programban dolgozó kollégák válaszoltak. 
- Az egészségfejlesztő munka az a folyamat, amely módot ad az embereknek egészségük fokozott kézben tartására és tökéletesítésére. A csoportokkal és a közösségekkel végzett tevékenység az egészségfejlesztés egyik legfontosabb szegmensét képezi. Ilyenkor a szakember ahhoz nyújt segítséget, hogy a közösség maga fogalmazza meg szükségleteit, tárja fel belső erőforrásait, és váljon képessé arra, hogy szükségleteit megvalósítsa – a közösség minden tagjának aktív, cselekvő részvételével. Ennek megfelelően a közösségekkel végzett munka alulról építkezik, a közösség igényeiből és lehetőségeiből indul ki. Ennek egyik fontos része az egészséget, mint értéket középpontba állító, egészségtudatosságra nevelő foglalkozások, rendezvények. – fogalmazták. - Ilyenkor kiemelten tudnak foglalkozni a szakemberek az egészséges életmóddal, amelynek többek között fontos része az egészséges táplálkozás is. Ezen a napon a gyermekekkel közösen készítünk gyümölcsökből, zöldségekből ízletes és legfőképpen egészséges ételeket. A gyerekek részt vehetnek olyan játékos feladatokban, amiken keresztül új ismereteket szerezhetnek, csoportosíthatnak, válogathatnak az egészséges ételek között, számukra új ízekkel is megismerkedhetnek. Mindemellett lehetőség lesz a szakemberek által végzett méréseken részt venni úgy, mint, vérnyomás-, vércukor-, testtömeg - indexmérés, és látásvizsgálat. – tették hozzá az eseményt szervezők.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom