Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
28

A dohányzás káros hatásairól kaptak tájékoztatást


2014. január 27-én, „Diákok a dohányzás ellen” címszóval tartott előadást Széles Zoltánné a Petőfi Sándor Szakközépiskola 9/B osztályának. A rendhagyó tanórán a GINA diszkódrog veszélyeiről is beszélt, és filmet nézett meg a tanulókkal a védőnő.
– Ezzel kapcsolatban totót is töltöttek ki a gyerekek, szerencsére a válaszokat jól tudták. Érdeklődőek voltak a diákok, örültek a foglalkozásnak. Figyeltek, a kérdésekre jól feleltek. – fogalmazta Tóthné Kasztovszky Réka osztályfőnök. - Hazánkban évente 28 ezren halnak meg a dohányzással összefüggő betegségekben. Az első kipróbálás döntő többsége a serdülőkorra tehető, és úgy tűnik, a kipróbálási életkor kulcsszerepet játszik a rendszeres dohányzás kialakulásában. 
Minél korábban próbálja ki ugyanis valaki, annál nagyobb az esély, hogy rendszeres dohányzóvá válik. A dohányzás kipróbálásának aránya a magasabb évfolyamokon a várt eredményeknek megfelelően magasabb. Míg az 5. osztályos lányok 11,2%-a, illetve a fiúk 17,5%-a már kipróbálta a dohányzást, addig a 7. évfolyamon 35,8 és 42,2%, 9. évfolyamon 63,7 és 67% az arány. A 11. évfolyamon a lányok 76%-a, és a fiúk 77,6%-a legalább egyszer már dohányzott. – fűzte hozzá Széles Zoltánné, aki az eddigi nemzetközi vizsgálatok alapján elmondta még, hogy a dohányzás megelőzési tevékenységeket legkésőbb az általános iskola alsó tagozatában el kell kezdeni, és különös figyelmet kell fordítani a szakmunkásképzők, szakiskolák prevenciós, valamint egészségnevelési törekvéseire. 
– Célunk az alábbi előadásokkal az, hogy megóvjuk a hallgatóságot a jövőbeni káros szenvedélyeiktől. — magyarázta el fiatal hallgatóságának az egészségügyi szakember.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom