Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
23

A „Biztos Kezdet szemléletet” erősítették a nagyari óvodában


A Felső – Tisza Vidéki Gyerekesély Program 2013 májusától 30 tevékenységet valósít meg, kiemelten a Gyerekesély Iroda, Tanoda program, IFI Pontok, Játszóházak működtetése, nyári táboroztatás megvalósítása, szociális szakemberek alkalmazása, hiányzó szolgáltatások kapacitásbővítése, szakmai képzések megvalósítása, prevenciós előadások iskolások részére, egészségügyi szűrővizsgálatok bonyolítása.
Mindezek mellett még a projektben lévő Biztos Kezdet Házak működtetése is fontos projekttevékenység: a „Biztos Kezdet szemlélet” megjelenésének elősegítése, elterjesztése. Ebből az alkalomból szerveztek a program szakemberei óvodai nyílt napot Nagyarban, ahol az óvodásokon túl jelen vannak a 0-3 éves korosztályig gyerekek és szüleik is – akik a Biztos Kezdet programoknak szintén célcsoportjai. 
- Nagy örömmel hoztam a Gyerekesély Programban a településnek ajándékokat. A projekt nagyon fontos a kistérségben, hiszen azoknak a gyerekeknek segítünk, azoknak a szülőknek hívjuk fel a figyelmét a gyereknevelés helyes szabályaira, akik nehéz körülmények között élnek. Célunk, hogy az óvodák kapcsolatát tovább erősítsük a Biztos Kezdet Házakkal, de a szakemberek közötti tapasztalatcserét és együttműködést is lényegesnek vélem. Lelkes csapattal dolgozom együtt, 87 fő segíti a kistérségben ezt a munkafolyamatot, nagyon sok kezdő diplomás is van köztük.  Örülök, hogy ennek a programnak, mint kistérségi elnök vezetője lehetek, bízunk a jövőbeni sikeres folytatásban is. – mondta el Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. Fodorné Nánási Szilvia, a nagyari napközi otthonos óvodának a vezetője
pedig nagy örömmel újságolta, hogy a játékokat a gyerekek már birtokukba is vették. – Nagyon szépen köszönjük Dr. Tilki Attilának, a Felső – Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnökének, hogy a mi óvodánknak játékokat ajándékozott. Intézményünkbe 30 hátrányos helyzetű gyermek jár, ebből 14 halmozottan hátrányos. Tizennégy nebulónk tanköteles, ők szeptembertől Kisarban, illetve majd Fehérgyarmaton kezdik meg tanulmányaikat. Az óvodai programunk gyerekközpontú: a gyerekeket mozgásos játéktevékenységekbe vonjuk be, emellett ábrázolási, matematikai, testnevelési foglalkozások is vannak, sőt az irodalmi kezdeményezésekre, és a környezetvilág megismerésére ugyancsak nagy hangsúlyt fektetünk. – tette hozzá az intézményvezető.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom