Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
22

Az adósságkezelési tanácsadás egy együttgondolkodási folyamat”


2014. január 20-án, a Felső – Tisza Vidéki Gyerekesély Program gazdasági szakemberei megtartották soron következő, immáron V. szakmaközi műhelyüket. A fehérgyarmati Gyerekesély Irodában megtartott értekezleten, Nagy László adósságkezelő szakember ismertette 2013-as adósságkezelő tevékenységét, tájékoztatást nyújtott eddigi településenkénti helyzetfelméréséről, de a jövőbemutató terveiről ugyancsak említést tett a jelenlévő munkacsoport tagjainak. 
- A közösségi házban, az IFI-Pontokban, Tanodákban hamarosan takarékoskodási tanácsokkal látom majd el a gyerekeket, valamint a Biztos Kezdet Házak felnőttjeinek is pénzügyi javaslatokkal fogok szolgálni. Az adósságkezelés célja, hogy az adott településen élő lakosokat segítse díjhátralékuk csökkentésében és - lehetőség szerint - azok megszűntetésében. Az adósságkezelési tanácsadás lényegében egy együttgondolkodási folyamat az ügyféllel, annak érdekében, hogy miként lehetséges az adósságot minimális mértékűre csökkenteni a lehetséges erőforrásokkal. (pl. család meglévő jövedelme, természetes támaszok - rokonok, ismerősök - segítsége, rendszeres, de nélkülözhető kiadások csökkentése, és így tovább..) – tájékoztatást nyújtott a szakember. 

Egyébként az adósságkezelési tanácsadás célja: 
Felvilágosítás.
Az eladósodás okainak feltárása, következmények feltérképezése.
Költségvetési egyensúly helyreállítása.
Új adósságok keletkezésének megelőzése.
A résztvevő segítése, hogy visszakerüljön a normális élethelyzetbe.
„Mi minősül adósságnak?” – elsősorban a lakhatási költségek körébe tartozó közüzemi díjtartozások, mint például: (vezetékes gáz-, áram-, távhőszolgáltatási, víz- és csatornahálózati, valamint szemétszállítási díjtartozás..)
A Gyerekesély Program adósságkezelő szakembere továbbra is az adott települések családsegítő szolgálataival együttműködve végzi mindennapos tevékenységét. 

1Nincs video

Képek

1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom