Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
21

A „diszkódrogok” veszélyeit ismerték meg a szakisok


A Felső – Tisza Vidéki Gyerekesély Programban kiemelt szerep jut az iskoláskorúak egészséges életmód tudatának a kialakításához, és a diákoknak az egészségesebb életvitelük fejlődésében szintén segítséget nyújtanak a prevenciós szakemberek, akik szerint az „épp testben, épp lélek” aranymondás még most is mérvadó.
Legutóbb január 20-án, egy rendhagyó egészségügyi előadáson hívta fel Széles Zoltánné védőnő, a fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskola 9/C osztály tanulóinak figyelmét a „diszkódrogok” veszélyeire. Az alábbi témában DVD filmet tekintettek meg a fiatalok, majd az úgynevezett „Gina” drogról tartott tájékoztatást a szakember számukra. 
- A Gina színtelen, szagtalan és íztelen, a szervezetből gyorsan kiürül, de az elkerülése viszonylag egyszerű. Nem kell idegentől italt elfogadni, poharat szabadon hagyni. A Ginát nagyon kis adagban testépítők használják izomnövelésre, nagyobb adagban euforikus állapotot okoz, még nagyobb mennyiségben azonban altatásra is alkalmas. Az utóbbi tulajdonsága miatt hívják a Ginát randi-drognak, vagy nemierőszak-drognak, mert az áldozat tíz perc alatt elájul, és amikor egy pillanat alatt teljes éberséggel tér magához, fogalma sincs arról, hogy hogyan került az adott helyszínre. – informálta a szakisokat Irénke néni. - Ügyesek voltak a diákok, figyeltek, tudták a válaszokat a kérdésekre. Reméljük, hogy nem felejtik el a hallottakat, és vigyáznak majd magukra. – tette hozzá Tóth Péter osztályfőnök.

1Nincs video

Képek

1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom