Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
20

Uszka: „bizonyos betegségek kialakulását meglehet előzni!”


Január első hetében Uszka településén Baba-mama klubfoglalkozást tartott Tarcsa Tamásné védőnő, aki az idősek otthonában hívta fel az édesanyák figyelmét arra, hogy bizonyos betegségeket meglehet, és meg is kell előzniük.
Az összejövetelen a cseppfertőzésről, a gyermekbetegségek ápolásáról, de a gyermeki fejlődésben fontos játékok megkülönböztetett szerepéről ugyancsak informálta a megjelenteket az egészségügyi szakember.
- A cseppfertőzés bekövetkezhet beszéd, köhögés, vagy tüsszentés közben is, melynek során különböző vírusok, és baktériumok képesek terjedni, betegséget okozva. Sok esetben a nagyobb járványok kialakulása is a cseppfertőzés útján jöhet létre. A cseppfertőzés esetén a kórokozók első sorban a légutakba, a tüdőbe kerülnek, és itt szaporodnak el betegségeket, és esetenként súlyos szövődményeket okozva. Megelőzésére járványok esetén védőoltást alkalmaznak, melyet a fertőzőképességüktől megfosztott vírusokból állítanak elő. – említette a védőnő. 
- A játék pedig az óvodáskorú gyermek egyik alapvető tevékenysége, amelynek pótolhatatlan szerepe van az egészséges és harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődésben. A gyerekek játék során fedezik fel környezetüket és az őket körülvevő világot, illetve ezáltal ismerik meg saját képességeiket és korlátaikat is. Sok gyermek szívesen választja a szabadban játszható gyermekjátékokat. A friss levegő jót tesz testnek és léleknek egyaránt, javítja a koncentrációs képességet s egy bizonyos fokú szabadságot is biztosít a kicsinek. A fizikai aktivitás növeli a gyermek állóképességét és kitartását, valamint segít abban is, hogy a gyermek a játék során levezesse fölös energiáit. – tette hozzá Tarcsa Tamásné.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom