Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
17

Tiszabecsen prevenciós előadáson vettek részt a diákok


A tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában több témakörben tartottak a diákoknak prevenciós előadásokat a szakemberek. 
Az alsós osztályokban az alapos tisztálkodási szokásokról, illetve a fogápolás helyes technikáiról hallhattak a tanulók, míg a végzősök körében az AIDS – ről tartott felvilágosító perceket Bohács Csabáné, aki a decemberi hónapban összesen 9 osztályban tartott egészségügyi órát. 
- Nem is gondolnánk, egy nap mennyi mindenhez hozzányúlunk a kezeinkkel - és azt sem, ezt követően reflexszerűen hányszor érintjük meg az ajkainkat, dörzsöljük meg az orrunkat, vagy állunk neki enni valamit kézmosás nélkül. A kilincseken, billentyűzeten, mások kezén viszont rengeteg baktérium és vírus éldegél, melyekbe kvázi "belemarkolunk" - ehhez vegyük hozzá, hogy statisztikák szerint az emberek óránként hatszor nyúlnak ösztönösen az orrukhoz, és már nem is csodálkozunk annyira a járványok gyors terjedésén. – mondta el a védőnő. 
– Az AIDS betegségről is tudniuk kell a gyerekeknek, főként a végzős iskolásoknak. Hiába az AIDS kezelésének kecsegtető eredményei, a 20-45 közötti nők körében az AIDS a harmadik vezető halálok. A megelőzés továbbra is a legfontosabb tényező. Magyarországon ma összesen 1583 HIV-fertőzött van regisztrálva, ebből 1192 a férfi, 207 a nő és további 184 az anonim nyilvántartott. – fogalmazott az egészségügyi szakember.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom