Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
13

Önvédelmet tanultak a berki fiatalok


Január 11-én a jánkmajtisi „Sporttal az Ifjúságért” Sportegyesület elnöke, Kovács Imre tartott rendhagyó önvédelmi órát a tisztaberki fiataloknak az Erdőháti Közösségi Házban. 

Az egyesület még 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a sporttal, harcművészetekkel, s különböző erőgyakorlatokkal Jánkmajtison, és a térségben élő emberek egészségéért, biztonságáért programokat, célokat, hasznos szabadidős lehetőségeket biztosítson, többek között a fiatalok számára is. - Önvédelmen általában egyfajta fizikai cselekményt értünk, mely alkalmas arra, hogy a minket ért egy- vagy több irányból érkező támadást sikeresen (lehetőleg sérülés nélkül) elhárítsuk és hatékony ellentámadással vagy a helyzetből való kilépéssel a szituációt végleg feloldjuk. Éppen ezért fontos felkészültnek lenni, és tudatában lenni azoknak a módszereknek, amivel elkerülhetőek, illetve elháríthatóak az ilyen cselekmények. 
Nagyon fontos része az önvédelemnek a megelőzés. Ha időben felismerjük a helyzetet és tudjuk, mit kell tennünk az adott szituációban, a támadó esélyei csökkennek, és az esetek többségében el tudjuk kerülni a fizikai összeütközést. A fizikai önvédelmet: az erő, az állóképesség, a gyorsaság, a technika és taktika alkalmazását foglalja magában, amelyek fejlesztése nem csak a védelmi képességek, hanem testünk általános fejlődését is nagyban elsegítheti. – mondta el Kovács Imre, aki kiemelte azt is, hogy az önvédelmi rendszerünknek, nem látványosnak, hanem hatékonynak kell lennie. Olyannak, ahol maximálisan ki tudjuk használni fizikai és mentális adottságainkat. Megfelelő erőnlét nélkül nincs hatékony önvédelem, ezért érdemes mindig jó kondiban tartanunk magunkat. – fűzte hozzá a „Sporttal az Ifjúságért” Sportegyesület vezetője.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom