Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
06

Növelték a földrajzi ismereteiket Tisztabereken


A minap fejlesztőfoglalkozással kezdte az esztendőt az Erdőháti Közösségi Házban Horváth Mária fejlesztőpedagógus. 
A gyerekek nagy örömére most a földrajz ismeretek kerültek előtérbe, azon belül is a térképpen való eligazodásra, a térbeni kiismerésre, és a távolságok felmérésére fektettek nagyobb hangsúlyt a tisztabereki fiatalokkal. 
- A tér megismerésének logikája követi az életkori sajátosságok változását, lineárisan táguló rendszert követ, az ismert közeli helytől az egyre kevésbé ismert és távolabbi helyek felé vezet. Az alsó tagozatosok környezetismeret órákon, tanulmányi sétákon ismerkednek a valósággal a közvetlen környezetükben. Egy-egy tanítási óra keretében a tanító közvetlen irányítása alapján figyelik meg a terep tárgyait és jellemzőit (például az egyszerű felszínformákat, az álló- és folyóvizeket, a településeket, a főbb gazdasági tevékenységeket és az élőlényeket). 
A természetismeret és a földrajz tanulása hosszabb időtartamú (fél- vagy egynapos) tanulmányi kirándulásokat is igényel, amikor a tanulók általában közvetett tanári irányítással végeznek megfigyeléseket és egyszerűbb vizsgálatokat a nyílt terepen, a tanösvényen, a településen, az üzemben, az intézményben (tehát térben eltávolodnak az iskola közvetlen környezetétől). A középiskolában esetenként lehetőség van arra, hogy a földrajztanár többnapos országjárást szervezzen a tágabb környezet (például a lakóhelyitől eltérő jellegű nagytáj, régió) megismerésére. – mondta el Horváth Mária fejlesztőpedagógus.

1Nincs video

Képek

1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom