Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
06

Karácsony előtt tartottak klubfoglalkozást Tunyogmatolcson


A Tunyogmatolcsi Családsegítő Szolgálat szakembereivel, illetve a Felső – Tisza - Vidéki Gyerekesély Program helyi munkatársainak a szervezésével került második alkalommal megrendezésre az ünnepek előtti Baba - Mama Klub, amely alkalom az „ELSŐ KARÁCSONYOM” elnevezést kapta. 
- A foglakozáson résztvevők egy megható karácsonyi történetet hallgathattak egy kislányról, akinek soha nem vettek a szülei játékbabát, csak másfajta játékokat. Így érthetően minden vágya egy szőke hajú, kékszemű baba volt. A szülők, hogy a gyermek kérésének eleget tegyenek egy igazi kistestvérrel lepték meg a kislányt, mellyel teljesült legtitkosabb vágya. A felolvasást követően a történet megbeszélésére került sor. – mesélték el a községi kollégák. Emellett az édesanyák elmondták, hogy ki - miként várja az ünnepeket. A változásokról szintén beszélgettek a szakemberekkel, - például, - hogy milyen változást jelentett életükben gyermekük megszületése.
- A beszélgetés során az ugyancsak kiderült, hogy a szülők nagyon fontosnak tartják a családban a több gyereket, mivel a testvér szerepe az osztozásban, az alkalmazkodásban, az egyedüllétpótlásában, valamint a játékban is fontos szerepet tölt be. Elmesélték egyéni élményeiket, tapasztalatikat saját gyermekkorukból, és összehasonlíthatták a jelenlegi, de a múltbéli karácsonyra való készülődésüket is. – tették hozzá a szakmai munkatársak, akik a klubfoglalkozás végén összegezték gondolataikat: „a legnagyobb boldogság minden nő számára a gyerek, ezért fontos az, hogy minden család tudatában legyen a gyermekvállalásnak, és a szülői kötelességeknek, feladatoknak. Többek között ezt a célt szolgálják településenként a sikeresen működő Baba – Mama Klubok.

1Nincs video1Nincs kép
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom