Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
30

A prevenció fontosságát a Bárdosban is ismertette a szakember


A Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában is felhívta a figyelmet a prevenciós szakember az egészséges életmód elengedhetetlen fontosságára.
„Hány éves kortól érdemes az egészségtudatos(abb) életvitelre felkészíteni a gyerekeket?” – teszik fel sokszor a kérdést még az egészségügyben dolgozók is olykor. A helyes válasz erre pedig nem más, minthogy „minél fiatalabb kortól”. A fehérgyarmati általános iskola alsós diákjai örömmel fogadták eme intelmeket Széles Zoltánnétól, hiszen mind a fogápolás, az alapvető higiéniai tisztálkodási szokások, és a nélkülözhetetlen fertőtlenítési szabályok is érdekelték őket.
- Legújabb kutatások szerint is, ha egészségesen élünk, életünket legalább 14 évvel meghosszabbíthatjuk. Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát mozgunk, kezdve már gyermekként mindezt. A bőrünk a legnagyobb szervünk – így nem mindegy, hogy mivel ápoljuk, hiszen sok minden felszívódik a vérkeringésbe. Az egészséges életmódra felnőtt korban nehezebb áttérni, mint fiatalon. Így a gyerekeket is szoktassuk már a rendszeres testmozgásra, zöldség és gyümölcsevésre, és a természetes testápolásra, így számukra ez lesz a megszokott életmód! Segítünk ebben tanácsokkal, tippekkel és ötletekkel is egymásnak. – mondta el a prevenciós szakember a tanulóknak.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom