Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
29

Tisztálkodási tanácsokat kaptak a nábrádi gyerekek


Napjainkban az élet megkérdőjelezhetetlen része a napi fürdés, tisztálkodás, és fogápolás.  Mindezekből tartott előadást a nábrádi Bornemisza Géza Általános Iskolában Széles Zoltánné, aki a diákoknak bővebb ismeretekkel szolgált a különböző tisztálkodási szokásokról.
- A bőr fontos, élettani feladatokat lát el, ezért nem mindegy milyen állapotban van. Feltétele: megfelelő hőmérsékletű víz és a tisztítószerek (szappan, tusfürdő). Legjobb: fürdővel vagy zuhannyal naponta.  Ha nincs erre mód, akkor a leginkább szennyezett helyeket (arc, kéz, láb), legalább naponta egyszer szappannal lemosni. Tisztálkodás után szárazra kell törölni a bőrt, különösen fontos a hajlatokban és a lábon. – mondta el a prevenciós szakember, aki szerint a rendszeres fogmosás, szájápolás is nélkülözhetetlen.
A tisztálkodás alapvető szabályait már gyerekkorunkban megtanultuk, de ez a tanulási folyamat nem állhat meg: életkorunknak megfelelően folyamatosan frissíteni kell tudásunkat, hiszen a személyi higiénia hiánya miatt a különféle betegségek könnyebben kialakulhatnak. – hozták nyilvánosságra már többször ezen véleményüket az egészségügyi szakemberek is.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom