Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
29

Szakember ismertette a csaholci fiataloknak az újraélesztés fontosságát


A csaholci általános iskolában elsősegély oktatásra került sor a napokban, mely alkalmon az intézmény tanárai és diákjai vettek részt.
A Felső – Tisza –Vidéki Gyerekesély Programban dolgozó, helyi telepi szociális munkatársunk szervezésében megvalósuló egészségprogramra sok felső tagozatos tanuló volt kíváncsi.
– Az iskola tornatermében két csoportban zajlott le az egészségügyi program. Előadónk volt, a sokak által már ismert Szentmihályi János mentős, aki a Magyar Vöröskereszt Fehérgyarmati Területi Alapszervezetének a tagja. 
A szakember prezentálta a fiataloknak az újraélesztési gyakorlatot, a stabil oldalfekvést, a vérzéscsillapítás (artériás-, vénás-, hajszáleres vérzés) és sebellátás fontosságát, s külön figyelmet fordított még az égési sérülés ápolására, a csontok és ízületek sérüléseinek ellátására is. Mindemellett szóba került az is, hogy ha idegen test kerül a légútban, akkor mitévők legyenek, vagy egy esetleges rosszullétet miként kezeljenek. – mondta el helyi munkatársunk.
Az iskolások örömmel fogadták az elsősegély tájékoztatást, és jókedvűen próbálták ki a különböző bemutató gyakorlatokat is a szakember segítségével.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom