Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
29

Penyigén is kaptak fogápolási tanácsokat a diákok


A penyigei Bárdos Lajos ÁMKK és AMI Tagiskolában is tartott előadást Széles Zoltánné, aki a diákoknak ebben az intézményben ugyancsak elmondta, hogy miért is fontos fogainknak az ápolása.
„Könnyebb megelőzni, mint kezelni!” – számos fórumon mondják el folyamatosan a szakorvosok is eme véleményüket. Vitathatatlan, hogy a száj, a fogak higiéniájának igen fontos szerepe van a gyermekek esetében is a szervezet harmonikus, egészséges fejlődésének biztosításában. – tudtuk meg a prevencionális szakemberünktől, aki minden étkezés után ajánlja a fogmosást mindenkinek: „a legfontosabb azonban a fogaknak vacsora utáni alapos megtisztítása.” – tette hozzá. Sok szülő teszi fel magának a kérdést: a kisgyermeknél milyen korban kezdődjön a rendszeres fogmosás?
A száj higiéniájáról már a születést követő napokban, hetekben gondoskodni kell. A rendszeres fogmosást legalkalmasabb kétéves életkorban elkezdeni, amikor a kisgyermeknek már van mintegy 16 foga.
- Minden családtagnak saját fogkefével kell rendelkeznie. Használat után a fogkefét alaposan meg kell mosni, és meg kell törölgetni. Ha a kefe megpuhult, ki kell cserélni. – részletezte ezeknek is fontosságát a szakember.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom