Bezárás     X

Hireinkadmin


2014
Jan.
27

Rozsályban és Kérsemjénben ismertették az oltások fontosságát a szakemberek


Rozsályban és Kérsemjénben a legutóbbi „Baba - Mama Klub” alkalmával a helyi védőnők az oltási rendszerben történt változásokat ismertették a jelenlévőkkel.
- Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz.
A pneumococcus baktérium elleni oltással középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg. Ez az oltás eddig az ajánlott kategóriába tartozott, szinte valamennyi két éven aluli gyerek megkapta. Ezenkívül jövőre az iskolai kampányoltások keretében lehet majd kérni a méhnyakrák megbetegedésért felelős HPV-vírus elleni vakcinát. – hívták fel mindezek fontosságára a figyelmet a szakemberek. A jelenlegi kötelező oltásokkal kapcsolatban az ÁNTSZ, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat tájékoztatása szerint Magyarországon jelenleg tíz fertőző betegség ellen van az életkorhoz kötött kötelező védőoltás.
A gümőkór (tuberculosis), a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs (tetanus), a gyermekbénulás, a kanyaró, a rózsahimlő (rubeola), a mumpsz, a bakteriális agyhártyagyulladás, és a hepatitis B ellen kapnak a gyerekek kötelezően oltást.

1Nincs video

Képek

1 1 1 1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom