Bezárás     X

Hireinkadmin


2013
Dec.
03

Pályaválasztási kirándulást egyeztettek a szakmai műhelyen


A minap eredményes szakmai műhelyt tartottak a Felső – Tisza - Vidéki Gyerekesély Irodában, ahol a projektvezetők, szakterületi koordinátorok, és asszisztensek fogadták Kálnoki Attilát, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Fehérgyarmati Tankerületének igazgatóját.
A találkozón szó esett a fehérgyarmati kistérségben tanuló diákok pályaválasztási útjáról, amely tanulmányi és tájékoztatási kirándulás november 21-22-én segítene közel 130 általános iskolásnak abban, hogy megfontolt döntést hozzon a továbbtanulásával kapcsolatban.
A Gyerekesély Programnak köszönhetően: Cégénydányád, Kisar, Csaholc, Nagyszekeres, Túristvándi, Tiszakóród, és Kölcse települések végzős nyolcadikosai vesznek részt a mostani tárlaton. A pályaválasztási kiállítást idén is a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban tartják meg a szervezők, ahol körülbelül nyolcvan standon várják a látogatókat, s a szakképző iskolák és gimnáziumok mellett főiskolák, egyetemek, felnőttképző szervezetek és munkaadók lesznek jelen a kétnapos rendezvényen.
A diákok több kiállítónál is testközelből tapasztalhatják meg a bemutatott szakmákat. Sőt, az érkezőket a bemutatók mellett folyamatos színpadi produkciókkal várják majd a helyszínen. Életünk egyik kulcskérdése, hogy érettségi után hova menjünk továbbtanulni? „Menjünk egyetemre vagy inkább válasszunk egy szakmát ?” – teszik fel szakemberek, s az iskolások is maguknak a kérdést szüntelen.
-A fiatalok életében a pályaválasztás nagyon fontos, jelentős döntés, hiszen lezárul egy periódus és egyben megnyílik egy új tanulási szakasz, ami új távlatokat adva nekik, meghatározó jelentőséggel bírhat az egész további életükre. A Gyerekesély Programon belül is arra törekszünk kollégáimmal, hogy a tanulási és képzési lehetőségekről átfogóan tájékoztassuk a pályaválasztás előtt álló diákokat. Segíteni kívánunk a döntésben szülőknek, diákoknak egyaránt, továbbá a pedagógus kollégák, osztályfőnökök, pályaválasztási felelősök munkáját is segíteni szeretnénk. – mondta el egy korábbi megbeszélésen Dr. Tilki Attila, a Felső-Tisza-Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

1Nincs video

Képek

1 1 1
1Nincs csatolt fájl
 
 Hasznos linkekMáltai gyerekesély
MTA csoport
EMET oldala
Biztos kezdet
Gyerekesély.hu
NFÜ oldala
ESZA oldala
Magyarország

Utolsó 5 kép
1
1
1
1
1
Utolsó 5 videó

1

Utolsó 10 dokumentum
kiegeszito tajekoztatas keresre ajanlatkero valasza.pdf 1
haziorvosi.doc 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
kozbeszerzesi dokumentumok.pdf 1
ajanlatteteli felhivas.pdf 1
BESZÁMOLÓ kirándulás_4_turnus.pdf 1
A Gyerekesély Bizottság Munkaterve csat dok.doc 1
jegyzőkönyv 2013.07.18.csat dok.doc 1
1. Jegyzőkönyv.pdf 1
Együttműködési nyilatkozat aláírt.pdf 1
 
bottom